Meer informatie Bekijk het park

Prefab woningbouw

Als bouwer van innovatieve vakantievilla’s en mantelzorgwoningen, spelen we graag in op de nieuwste ontwikkelingen. Bijvoorbeeld de prefabwoning: een kant-en-klaar huis, volledig gebouwd in de fabriek. Deze volwaardige TOP-woning wordt vervolgens in slechts 3 dagen op de kavel geplaatst. Een unicum.

Prefabwoning uit de productiehallen van TOP Totaal

Prefabhuizen zijn op zich niets nieuws. Steeds vaker worden volledige casco’s op de bouwplaats afgeleverd. Die hoeven dan alleen nog te worden afgebouwd. TOP Totaal gaat een stapje verder: ook de afbouwfase vindt volledig plaats in de TOP Totaal-productiehallen in Kootwijkerbroek. Het compleet afgebouwde huis – inclusief badkamer, keuken en apparatuur – wordt vervolgens afgeleverd op de kavel. 

Het enige dat er na de plaatsing nog hoeft te gebeuren, is het koppelen van technische installaties en de aansluiting op alle nutsvoorzieningen. Die klus is in drie dagen gepiept. Een heel verschil met andere prefabwoningen, waarbij het aansluiten en afbouwen vaak nog wekenlang duurt. 

TOP Totaal-woning staat als een huis

In de afgelopen 25 jaar hebben we onze technieken steeds verder aangescherpt en geperfectioneerd. Een TOP Totaal-prefabwoning staat dus als een huis. Het kwaliteitsniveau van onze prefabwoning is even hoog (en misschien nog wel hoger) als dat van een reguliere woning.

De voordelen van een TOP Totaal-prefabwoning

  • Kortere bouwtijd. In de productiehallen kunnen we onder alle omstandigheden doorwerken. Het huis is dus sneller klaar. 
  • Levensloopbestendige woning. Uw huis is ook na de oplevering volledig aanpasbaar. Handig voor later.
  • Milieuvriendelijker bouwen. We hebben op de kavel bijna geen zware machines meer nodig. Dat scheelt een hoop herrie en uitlaatgassen. 

TOP magazine

Vol inspiratie met de mooiste vakantie- en zorgwoningen
Vraag aan

Prefab woningbouw

Kant-en-klare eengezinswoning

Lammert Haverkamp, Manager bij TOP Totaal, bestelde een aantal jaar geleden een kant-en-klare TOP Totaal-eengezinswoning. “Mijn vrouw en ik droomden er al jaren van om in het buitengebied te wonen. In 2019 kregen we de mogelijkheid om een vrije kavel aan de rand van een woonwijk te kopen. Een uitgelezen kans!”

Natuurlijk wendde Lammert zich tot TOP Totaal voor de bouw van het huis; hij wist als geen ander dat zij de expertise hadden om deze klus te klaren. En zo werd er, speciaal voor de familie Haverkamp, een unieke woning ontworpen, geproduceerd en geplaatst.

Energieneutraal TOP-huis 

Het onderkelderde huis heeft een riante leefruimte, compleet met luxe woonkeuken, bijkeuken, master bedroom met en suite-badkamer, buitenkamer en terras. Op de verdieping zijn nog twee slaapkamers en een badkamer gerealiseerd. Een bergzolder zorgt voor extra opbergruimte. De woning is tevens voorzien van 35 zonnepanelen. Dankzij het warmteterugwinsysteem is het leefklimaat zowel ’s winters als ’s zomers aangenaam en constant. 

De buitengevels zijn afgewerkt met keramische steenstrips die handmatig werden gevoegd. De woning valt dan ook niet op tussen de andere huizen en voldoet volledig aan de door de Welstandscommissie gestelde bouwkundige en esthetische voorwaarden. 

De familie Haverkamp is maar wat blij met het resultaat. Lammert: “Hoe bijzonder is het dat we, dankzij de expertise van TOP Totaal, hier nu ook echt wonen. We genieten er elke dag intens van.”