Meer informatie Bekijk het park

Mantelzorgwoningen

Mantelzorgen kost veel tijd. Een deel daarvan gaat helaas maar al te vaak in het heen-en-weer reizen zitten. Zonde! Bij elkaar intrekken is ook geen goed idee, want dat gaat ten koste van uw privacy. Als u er überhaupt al de ruimte voor heeft. Gelukkig is er een praktische oplossing: een TOP Totaal-mantelzorgwoning.

Mantelzorgwoning op eigen terrein

Een mantelzorgwoning wordt naast/bij het huis van de zorgverlener of zorgvrager geplaatst. Van reistijd is dus geen sprake meer, en beide partijen hebben gewoon lekker hun eigen stek. Een TOP-mantelzorgwoning is in de eerste plaats een comfortabel en luxe huis, dat volledig wordt aangepast aan uw situatie. U komt dus niet in een caravan of omgebouwde schuur terecht, maar in een volwaardige woning met alles erop en eraan; van een compleet ingerichte woonkamer in uw favoriete stijl tot een keuken met alle moderne (inbouw)appa­ratuur. Daarbij wordt uiteraard rekening gehouden met uw wensen en budget.

Mantelzorgwoning op maat

Een TOP-mantelzorgwoning voldoet natuurlijk ook aan de zorgbehoefte van de bewoner. Onze mantelzorgwoningen worden standaard opgeleverd met extra brede deuren en een drempelloze vloer. Ook de rest van het huis kan worden aangepast. Onze experts denken graag mee en weten precies welke mogelijkheden er zijn. Zo nodig realiseren we voorzieningen die van een hoger niveau zijn dan in een verpleeghuis.

Mantelzorgwoning zonder zorgen

Het TOP Totaal-concept ontzorgt u op alle fronten. Wij begeleiden u van het eerste idee tot en met de productie. We helpen dus ook bij het aanvragen van een vergunning, we regelen het transport en zorgen voor een perfecte plaatsing en aansluiting. Ook wanneer uw zorgwensen veranderen en uw mantelzorgwoning moet worden aangepast, of als u de woning wilt verkopen en/of laten verplaatsen, staan we paraat. Dat hoort allemaal bij onze TOP-service!

De voordelen van een TOP Totaal-mantelzorgwoning

  • Flexibel, tijdelijk inzetbaar
  • Comfortabel, staat als een huis
  • Maatwerk, alles is mogelijk
  • Vertrouwd, in uw eigen omgeving
  • Waardevast; een mooie investering
  • Direct uit voorraad leverbaar

Magazine Mantelzorgwoningen

Speciale uitgave, volledig gewijd aan de populaire mantelzorgwoning!
Vraag aan

Mantelzorgwoning? Zeker aan te raden!

De familie van de Brink koos voor een mantelzorgwoning en plaatste deze op het woonerf van hun ouders. ‘Hoewel mijn ouders zorg nodig hadden, wilden wij hen niet meteen naar een verzorgingstehuis brengen en uit hun vertrouwde omgeving halen’, vertelt de heer Van de Brink junior. ‘Daar waren ze eigenlijk ook nog ‘te goed’ voor.’

‘Door de aanschaf van de mantelzorgwoning hebben we die verhuizing enige tijd kunnen uitstellen. Mijn zus trok met haar gezin in het huis van mijn ouders en mijn ouders verkasten naar de comfortabele mantelzorgwoning ernaast. Zodoende kon mijn vader vanuit de openslaande deuren dagelijks zijn eigen boomgaard inwandelen, samen met zijn onafscheidelijke hond. Zoiets is veel waard. Bovendien: een verzorgingstehuis kost ook niet niks! Als iemand de ruimte heeft, dan zou ik een mantelzorgwoning zeker aanraden!’

Vergunning nodig voor een mantelzorgwoning?

De Rijksoverheid heeft nieuwe regels opgesteld met betrekking tot de plaatsing van mantelzorgwoningen. De nieuwe regels betekenen dat in de meeste situaties een omgevingsvergunning (bouwvergunning) niet meer nodig is. Zolang de betrokken familie kan aantonen dat er sprake is van mantelzorg, zijn deze nieuwe regels van toepassing. Vervalt de mantelzorg, bijvoorbeeld door overlijden van de bewoner(s), dan vervalt ook de nieuwe regelgeving betreft de vergunning.

In uitzonderingssituaties blijft nog wel een vergunning nodig. In die situaties kent de nieuwe regeling wel veel ruimere bevoegdheden van gemeenten om af te wijken van bestemmingsplannen. Bovendien geldt een maximale doorlooptijd van 8 weken voor de procedure van de aanvraag voor de vergunning.

‘Blijf ook wonen’

Een initiatief van TOP Totaal speciaal voor de zorgsector. ‘Blijf ook wonen’ speelt in op het idee om ouderen langer in hun eigen omgeving te laten wonen. Een goed plan, want, zoals het spreekwoord zegt: oude bomen moet je niet verplaatsen.

Ga naar de website www.blijfookwonen.nl voor meer informatie >

Mantelzorgwoning in het nieuws

Mantelzorgen is de laatste tijd volop in het het nieuws. Logisch, want met het huidige personeelstekort, de vergrijzing en de woningnood is mantelzorgen een hele slimme oplossing. Onze mantelzorgwoning spreekt veel mensen aan. Dit valt ook de media op.

Tegenwoordig heel makkelijk: pa en ma bij je in de tuin > Omroep Gelderland heeft een nieuwsitem gemaakt over de mantelzorgwoning. Vanaf 1 november kunnen we namelijk onze mantelzorgwoningen vergunningsvrij plaatsen. Dit is een zeer positieve ontwikkeling die lang op zich heeft laten wachten. Uiteraard moet er wel een zorgindicatie aanwezig zijn.

Zie ook dit artikel op Omroep Gelderland:
Tegenwoordig heel makkelijk: pa en ma bij je in de tuin

Telegraaf - Eerste zorgwoning in Utrecht

AD (Algemeen Dagblad) - Een persoonlijk interview

Barneveldse Krant – Mantelzorgwoning op maat populair

Huis aan Huis - Vergunningsvrije mantelzorgwoning

Gerealiseerde mantelzorgwoningen

Laat u inspireren!