Mantelzorgwoningen

Mantelzorgen kost veel tijd en energie. Een deel daarvan gaat helaas maar al te vaak in reistijd zitten. En dat is zonde, want die tijd besteedt u natuurlijk liever aan degene voor wie u zorgt. U zou die persoon natuurlijk tijdelijk in huis kunnen nemen, maar dat gaat weer ten koste van uw privacy en bovendien heeft niet iedereen hier de ruimte voor. Gelukkig is er een praktische oplossing: een mantelzorgwoning.

Een mantelzorgwoning is een tijdelijke woning die we naast of in de buurt van uw eigen woning plaatsen. Zo woont u ieder zelfstandig maar toch vlak bij elkaar. Een TOP mantelzorgwoning voorziet in de specifieke woonbehoeften voor mantelzorgverlening: flexibel, comfortabel en aan elke wens aan te passen. Onze jarenlange ervaring in het bouwen van mantelzorgwoningen en ons totaalconcept maken TOP Totaal tot dé partner om uw mantelzorgwoonbehoeften in te vullen.

Elke mantelzorgwoning wordt volledig op maat gemaakt en uitgevoerd volgens uw zorgwensen. Daarbij is vrijwel elke aanpassing mogelijk: van een ruimere entree met plaats voor een scootmobiel tot een aangepaste badkamer die rolstoeltoegankelijk is. Wij begeleiden u van het eerste idee tot de productie, het transport en de plaatsing van het zorgchalet. Ook wanneer uw zorgwensen veranderen en uw mantelzorgwoning dient te worden aangepast, staan we paraat om u te helpen.

  • Flexibel, tijdelijk inzetbaar
  • Comfortabel, staat als een huis
  • Maatwerk, elke wens is mogelijk
  • Vertrouwd, eigen omgeving
  • Waardevast
  • Direct uit voorraad leverbaar

Magazine Mantelzorgwoningen

Speciale uitgave, volledig gewijd aan de populaire mantelzorgwoning!
Vraag aan

Mantelzorgwoning? Zeker aan te raden!

De familie van de Brink koos voor een mantelzorgchalet (mantelzorgwoning) en plaatste deze op het woonerf van hun ouders. ‘Hoewel mijn ouders zorg nodig hadden, wilden wij hen niet meteen naar een verzorgingstehuis brengen en uit hun vertrouwde context halen’, vertelt de heer Van de Brink junior. ‘Daar waren ze eigenlijk ook nog ‘te goed’ voor.

Door de aanschaf van de mantelzorgwoning hebben we die verhuizing enige tijd kunnen uitstellen. Mijn zus trok met haar gezin in het huis van mijn ouders en mijn ouders verkasten naar de comfortabele mantelzorgwoning ernaast. Zodoende kon mijn vader vanuit de openslaande deuren dagelijks zijn eigen boomgaard inwandelen, samen met zijn onafscheidelijke hond. Zoiets is veel waard. Bovendien: een verzorgingstehuis kost ook niet niks! Als iemand de ruimte heeft, dan zou ik een mantelzorgwoning zeker aanraden!’

Vergunning nodig voor een mantelzorgwoning?

De Rijksoverheid heeft nieuwe regels ingesteld met betrekking tot de plaatsing van mantelzorgwoningen. De nieuwe regels betekenen dat in de meeste situaties een omgevingsvergunning (bouwvergunning) niet meer nodig is. Zolang de betrokken familie kan aantonen dat er sprake is van mantelzorg, zijn deze nieuwe regels van toepassing. Vervalt de mantelzorg, bijvoorbeeld door overlijden van de bewoner(s), dan vervalt ook de nieuwe regelgeving betreft de vergunning.

In uitzonderingssituaties blijft nog wel een vergunning nodig. In die situaties kent de nieuwe regeling wel veel ruimere bevoegdheden van gemeenten om af te wijken van bestemmingsplannen. Bovendien geldt een maximale doorlooptijd van 8 weken voor de procedure van de aanvraag voor de vergunning.

‘Blijf ook wonen’

Een initiatief van TOP Totaal speciaal voor de zorgsector. ‘Blijf ook wonen’ stimuleert het overheidsbeleid om mensen langer in hun eigen omgeving te laten wonen. Goed voor het welzijn van de mensen, want het aloude spreekwoord zegt: ‘Oude bomen moet je niet verplaatsen’’.

Ga naar de website www.blijfookwonen.nl voor meer informatie >

Mantelzorgwoning in het nieuws

Mantelzorg is de laatste tijd volop in het het nieuws, ook met betrekking tot de verschillende woonoplossingen. Ons concept omtrent het mantelzorgchalet spreekt veel mensen aan. Dit valt ook de media op.

Tegenwoordig heel makkelijk: pa en ma bij je in de tuin > Omroep Gelderland heeft een nieuwsitem gemaakt omtrent de mantelzorgwoning. Vanaf 1 november kunnen we namelijk onze mantelzorgwoningen vergunningsvrij plaatsen. Dit is een zeer positieve ontwikkeling die lang op zich heeft laten wachten. Uiteraard moet er wel een zorgindicatie aanwezig zijn.

Zie ook dit artikel op Omroep Gelderland:
Tegenwoordig heel makkelijk: pa en ma bij je in de tuin

Telegraaf en 1e zorgwoning in Utrecht

AD (Algemeen Dagblad) met een persoonlijk interview

Barneveldse Krant – Mantelzorgwoning op maat populair

Huis aan Huis met vergunningsvrije mantelzorgwoning

Gerealiseerde mantelzorgwoningen

Laat u inspireren!