Meer informatie Bekijk het park

Over ons

TOP Totaal ontwerpt, bouwt en plaatst recreatie- en mantelzorgwoningen op maat. Dat doen we al meer dan 25 jaar, met veel passie en liefde voor het vak. Kwaliteit staat bij ons voorop, in alles wat we doen.

Bij de aanschaf van een eigen recreatie- of mantelzorgwoning komt veel kijken. Bij TOP Totaal hebben we op dit gebied een schat aan ervaring en kennis in huis. We kunnen u dus uitstekend adviseren en nemen u graag alle zorgen uit handen.

Onze werkwijze wordt zeer gewaardeerd door onze klanten. Dat heeft alles te maken met onze TOP-principes.

 

TOP-principes

 • Recreatie-/mantelzorgwoning op maat.
  Een unieke woning die voldoet aan al uw wensen.
 • Korte lijnen.
  Uw eigen contactpersoon weet overal vanaf. Dat communiceert wel zo makkelijk.
 • Duidelijke, gunstige prijzen.
  TOP Totaal heeft alles in eigen beheer. De kosten blijven dus laag en transparant.
 • TOP-service en -garantie.
  Ook na de oplevering. Zo houden we uw woning in TOP-vorm.

Innovatief

We bouwen duurzaam en altijd volgens de laatste inzichten. Dankzij innovatieve technieken is uw woning zeer energiezuinig.

Klantgericht

We verplaatsen ons in iedere klant en denken mee over oplossingen die perfect passen bij uw situatie.

Ontzorgend

We regelen alles, vanaf de eerste schets tot en met het transport en de plaatsing. Dit ontzorgende totaalconcept maakt het verschil!

Referenties

Team

Maak kennis met het TOP-team

Richard van den Top

Directeur-eigenaar

T 06 – 54 93 80 00

Lydian van den Top

Hoofd financiële administratie

T 06 – 30 16 20 76

Lammert Haverkamp

in- en verkoop

T 06 – 45 48 45 70

Frank van den Top

Allround manager

Isa Bouwman ‑ van den Top

Directiesecretaresse

Richard van den Top jr.

Werkvoorbereider en transport

Rachel van den Top

allround styliste

Ian Smith

Productmanager

Gerwin Pol

Commercieel medewerker en keukenadviseur

Robin Zweekhorst

Hoofd werkvoorbereider

Melvin van den Hudding

Werkvoorbereider

Boaz Liefting

Commercieel medewerker

Aniek van Dijk

Secretaresse

Henriette van Wikselaar

Administratie

René van Engelenhoven

Hoofd expeditie en werkvoorbereider

Wouter Roozelaar

Hoofd transport en plaatsing

Bennie Groeneveld

Hoofd servicemedewerker

Gerald van Ee

Allround servicemedewerker

Meerwaarde

We streven ernaar om van het recreëren een zo aangenaam mogelijke ervaring te maken. Wij hopen dat de TOP-woning een comfortabel thuis zal zijn voor onze klanten. Een plek waar ze volledig tot rust komen en optimaal kunnen genieten.

Wij zijn er van overtuigd dat echte rust te vinden is als een mens in vrede leeft met God, door het accepteren van Jezus als oplossing en genoegdoening voor de zonde die scheiding brengt tussen de mens en God. Wij geloven dat het herstel van deze relatie een mens echte innerlijke rust en vrede geeft.

In de bijbel spreekt Jezus ook over 2 personen die een huis bouwen:

‘Wie deze woorden van mij hoort en ernaar handelt, kan vergeleken worden met een verstandig man, die zijn huis bouwde op een rots. Toen het begon te regenen en de bergstromen zwollen, en er stormen opstaken en het huis van alle kanten belaagd werd, stortte het niet in, want het was gefundeerd op een rots. En wie deze woorden van mij hoort en er niet naar handelt, kan vergeleken worden met een onnadenkend man, die zijn huis bouwde op zand. Toen het begon te regenen en de bergstromen zwollen, en er stormen opstaken en er van alle kanten op het huis werd ingebeukt, stortte het in, en er bleef alleen een ruïne over.

Als je naar de mensen in je omgeving kijkt, dan lijkt meestal alles aan de buitenkant prima in orde, maar als je beter kijkt en door de buitenkant heenprikt, dan zit er vaak heel veel verdriet en eenzaamheid achter. De bepalende factor is dan op welk fundament je je leven hebt gebouwd: Is dat een fundament van enkel ‘materiele’ zaken (carrière, geld, status, etc.) of is het leven gebaseerd op een relatie met God?

Wilt u meer weten: kijk hier
Zie ook: LIFE

Familie & vakmanschap

Van bescheiden eenmansbedrijfje tot een van Nederlands bekendste bouwer van vakantiewoningen: de carrière van Richard van den Top is indrukwekkend. Onder zijn leiding is TOP Totaal uitgegroeid tot een van de marktleiders in het segment recreatiewoningen. Een ontwikkeling waarvoor hij dankbaar is. “Ik ben trots te zien dat wij als bedrijf blijven groeien. Ik weet nog goed hoe ik, meer dan vijfentwintig jaar geleden, in mijn eentje begon. Nu beschikken we over tachtig gedegen vakmensen en elf productiehallen. Elke dag opnieuw besef ik dat het God is die ons de wijsheid, het inzicht en de kracht geeft dit te doen.”

Het geheim van het aanhoudende succes ligt vooral in de TOP-kwaliteit van de woningen, weet Richard: “Wij zijn één van de weinige bedrijven die het bouwproces – van ontwerp tot en met de inrichting – volledig in eigen hand houden. Daardoor kunnen we een constante, hoge kwaliteit leveren. Bovendien leveren we TOP-service en ontzorgen we de klant. Alles wordt via één TOP-loket geregeld; onze klanten hebben een contactpersoon die ze bij elke stap van het proces begeleidt. Dat wordt enorm gewaardeerd. We maken hierin echt het verschil.”

In de afgelopen 25 jaar hebben de bouwmethodes de nodige ontwikkelingen doorgemaakt. TOP Totaal liep daarbij al vanaf het begin voorop. “Onze innovatieve werkwijze is onze kracht. Een vakantiewoning moet niet alleen mooi zijn, maar ook comfortabel, energiezuinig en duurzaam. Onze vakmensen blijven voortdurend op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. We passen onze materiaalkeuze en werkwijze er direct op aan. Zo bouwden we als een van de eersten vakantiehuizen die meer energie opleverden dan ze verbruikten. Volledig lekdichte recreatiewoningen met zonnepanelen, warmtepomp, een eigen energie- en wateropslag; alles. Bij TOP blijft die pioniersgeest belangrijk. We houden onze blik steevast gericht op de toekomst. Ook in de komende 25 jaar willen we koploper blijven.”

Een succesvol bedrijf run je uiteraard niet in je eentje. Richard heeft een TOP-team om zich heen verzameld. Daartoe behoren ook zijn vrouw Lydian en de kinderen, want TOP Totaal is in de basis een familiebedrijf. “Het team is de motor achter het succes”, aldus Richard. “We zijn goed op elkaar ingespeeld en delen onze kennis. Medewerkers kunnen daardoor probleemloos taken van elkaar overnemen. Zo voorkomen we dat er binnen het bedrijf qua kennis een hiaat valt. We zijn echt gezegend met dit team, TOPpers zijn het. We zorgen dan ook goed voor ze, zorgen voor optimale werkomstandigheden en houden de balans tussen werk en privé goed in de gaten. Iedereen moet het hier naar zijn zin hebben!”

Het zilveren jubileum is voor Richard en het TOP Totaal-team geen reden om achterover te leunen. “We hebben nog heel veel plannen. Het geeft zó veel voldoening om mensen blij te maken met een fijn vakantiehuis of een comfortabele mantelzorgwoning. Dat is precies waar mijn christelijke levensovertuiging mij toe drijft; ik sta voor solide producten, eerlijke afspraken en het bijdragen aan een betere wereld. Ik heb er alle vertrouwen in dat we met TOP Totaal nog veel mooie dingen mogen doen.”

Stel een vraag aan TOP Totaal

Wilt u meer weten over het aankopen of bouwen van een woning? Onze experts helpen u graag!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Parken met TOP-recreatiewoningen

Een luxe TOP-vakantiewoning komt nog beter tot zijn recht op een sfeervolle, aangename TOP-locatie.

Bekijk alle parken

Wat komt er allemaal kijken bij het bouwen van een woning?

Kom kijken hoe wij bouwen! We laten u graag zien wat er allemaal mogelijk is bij het ontwerpen van een woning.

Maak een afspraak