Over ons

Een eigen recreatiewoning aanschaffen is niet niks: bij het ontwerp van een nieuwe (of de aankoop van een bestaand) recreatiewoning komt enorm veel kijken. Bij TOP Totaal hebben we op dit gebied een schat aan ervaring en kennis in huis. We helpen u dan ook graag. Ons team adviseert u over de kavelsituatie, weet wat er mogelijk is qua bouw en ontwerp en zoekt grondig uit welke vergunningen er nodig zijn om uw droomhuis te realiseren. Dat alles doen we op basis van onze vaste kernwaarden: kwaliteit, vakmanschap en eerlijkheid.

 

TOP principes

  • Wij behandelen u zoals wij zelf ook behandeld willen worden
  • U wordt niet geconfronteerd met verrassingen achteraf
  • Wij respecteren bestaande regelgeving en zoeken samen met u de maximale ruimte op
  • Ons JA is ook daadwerkelijk JA

Innovatief

Op innovatieve wijze bouwen wij aan de duurzame vakantiewoning van de toekomst. Trendsetter in innovatieve bouwmethoden.

Klantgericht

Een optimaal resultaat door persoonlijke betrokkenheid. Wij staan open voor de vragen en wensen van de klant. Uw wens is onze uitdaging.

Flexibel

Onze vakantiewoningen zijn ‘maatwerk’ en worden flexibel aangepast aan uw wensen. Omdat een luxe woning de basis vormt van recreatief genieten

Referenties

Team

Maak kennis met een TOP team
Richard van den Top

Richard van den Top

Directeur-eigenaar

T 06 – 54 93 80 00

Lydian van den Top

Lydian van den Top

Financiële administratie

T 06 – 30 16 20 76

Lammert Haverkamp

Lammert Haverkamp

Verkoopadviseur

T 06 – 45 48 45 70

Ian Smith

Ian Smith

Productmanager en werkvoorbereider
Frank van den Top

Frank van den Top

Commercieel uitvoerder
Isa van den Top

Isa van den Top

Directiesecretaresse
Richard van den Top jr.

Richard van den Top jr.

Hoofd werkvoorbereider
Rachel van den Top

Rachel van den Top

Administratief medewerkster en styliste
Gerwin Pol

Gerwin Pol

Commercieel medewerker en keukenadviseur
Aniek van Dijk

Aniek van Dijk

Administratief medewerkster
Rene van Engelenhoven

René van Engelenhoven

Hoofd expeditie en werkvoorbereider
Wouter Roozelaar

Wouter Roozelaar

Hoofd transport en plaatsing
Bennie Groeneveld

Bennie Groeneveld

Hoofd servicemedewerker
Gerald van Ee

Gerald van Ee

Allround servicemedewerker
TOP Totaal familie bedrijf

Meerwaarde

Het is ons streven om van het recreëren een zo aangenaam mogelijke ervaring te maken. Wij hopen dat het TOP-chalet een thuis zal zijn voor onze klanten. Een plek waar ze volledig tot rust zullen komen en optimaal kunnen genieten.

Wij zijn er ook van overtuigd dat echte rust te vinden is als een mens in vrede leeft met God, door het accepteren van Jezus als oplossing en genoegdoening voor de zonde die scheiding brengt tussen de mens en God. Wij geloven dat het herstel van deze relatie een mens echte innerlijke rust en vrede geeft.

In de bijbel spreekt Jezus ook over 2 personen die een huis bouwen:

‘Wie deze woorden van mij hoort en ernaar handelt, kan vergeleken worden met een verstandig man, die zijn huis bouwde op een rots. Toen het begon te regenen en de bergstromen zwollen, en er stormen opstaken en het huis van alle kanten belaagd werd, stortte het niet in, want het was gefundeerd op een rots. En wie deze woorden van mij hoort en er niet naar handelt, kan vergeleken worden met een onnadenkend man, die zijn huis bouwde op zand. Toen het begon te regenen en de bergstromen zwollen, en er stormen opstaken en er van alle kanten op het huis werd ingebeukt, stortte het in, en er bleef alleen een ruïne over.

Als je naar de mensen in je omgeving kijkt, dan lijkt meestal alles aan de buitenkant prima in orde, maar als je beter kijkt en door de buitenkant heenprikt, dan zit er vaak heel veel verdriet en eenzaamheid achter. De bepalende factor is dan op welk fundament je je leven hebt gebouwd: Is dat een fundament van enkel ‘materiele’ zaken (carrière, geld, status, etc.) of is het leven gebaseerd op een relatie met God?

Wilt u meer weten: kijk hier
Zie ook: LIFE

Familie & vakmanschap

Als zoon van een Veluwse kalvermester wist Richard van den Top al jong dat er voor een belegde boterham hard gewerkt moest worden. Niet zeuren en doorpakken was het credo. Stilzitten en wortel schieten ligt dan ook niet in Richards aard. Als je iets doet, moet je het goed doen, vindt hij. Voor de volle honderd procent en liefst een beetje meer. ‘Als kind hielp ik mijn ouders met het voeren van de kalveren en andere werkzaamheden.

Toen ik zelf de leeftijd bereikte dat ik moest gaan werken, was de keuze niet moeilijk: ik werd kalvermester. Tussen de twee voermomenten op een dag had ik echter behoorlijk wat tijd over. Ik besloot die uren te gebruiken om bij verschillende chaletbouwers het vak te leren. Door samen te werken met echte vakmensen ontwikkelde ik mij snel. Ik ontdekte dat ik met betrouwbare kwaliteit en goede service het verschil zou kunnen maken. En dat is ook precies waar mijn christelijke levensovertuiging me toe drijft: een solide product, eerlijke afspraken en een rechtvaardige prijs.’

Dankzij zijn ouders – die hem letterlijk en figuurlijk de ruimte gaven – verrezen in tien jaar tijd vier productiehallen en een ondergronds verbrandingssysteem waarmee het hele bedrijf van energie werd voorzien. Op dit terrein in Kootwijkerbroek produceert TOP nu per jaar meer dan honderd van de meest comfortabele, duurzame en energiezuinige chalets en bergingen in de recreatiemarkt.

‘Omdat we – als een van de weinigen in de sector – op alle onderdelen van de chaletbouw en chaletinrichting constante topkwaliteit leveren, komen de klanten min of meer vanzelf naar ons toe. Ook vanwege het aantrekkelijke TOP-Totaalpakket, waardoor de klant verzekerd is van topkwaliteit op alle onderdelen. Bovendien profiteren onze klanten van het feit dat alles – van fundering tot plaatsing – aan één loket geregeld wordt. Omdat ons product echt goed is, blijven de mensen komen en terugkomen. Veel van hen vinden hun weg naar TOP Totaal via de positieve reacties van klanten die al in een TOP-chalet recreëren.

Met een sterk basisteam van gelijkgezinde voormannen houdt Richard zijn groeiende bedrijf herkenbaar en gezond. ‘Met z’n allen gaan we voor het beste van het beste en blijven we innoveren en verfraaien.’ Om kwaliteit op topniveau te blijven bieden, richt het bedrijf zich steeds meer op de hekkensluiter van het TOP Totaal-concept: de aankoop van eigen grond, met als doel daarop hoogwaardige TOP Buitenplaatsen te creëren. ‘Op die manier is de cirkel helemaal rond en kunnen wij onze klanten zelfs topkwaliteit garanderen in wonen, sfeer en service op de recreatieplek zelf.’

Soms droomt de chaletbouwer ervan zelf de werkplaats in te duiken en het ambachtelijke werk weer te doen. ‘Maar met de verantwoordelijkheid voor 40 werknemers moet er nu eenmaal iemand aan de top blijven!’

Stel een vraag aan TOP Totaal

Wilt u meer weten over het aankopen of bouwen van een recreatiewoning? Onze experts helpen u graag!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Parken met TOP recreatiewoningen

Optimaal recreatieplezier is een combinatie van een luxe TOP-vakantiewoning in combinatie met een sfeervolle en aangename TOP-locatie.

Bekijk alle parken

Wat komt er allemaal kijken bij het bouwen van een recreatiewoning?

Ervaar live hoe wij bouwen en waar u op moet letten bij het kopen van een recreatiewoning!

Maak een afspraak