Meer informatie Bekijk het park

Ambulanceposten

Een ambulance moet binnen vijftien minuten na een oproep ter plaatse zijn. Daarom moet een ambulancepost ruim zijn opgezet, plaats bieden aan meerdere voertuigen en zo mogelijk verplaatsbaar zijn. Bij TOP Totaal hebben we geen moeite met deze voorschriften. Dankzij onze jarenlange ervaring in de recreatiewoningbouw, ontwerpen en bouwen wij posten voor hulpdiensten die voldoen aan alle eisen.

Zo hebben we voor Hulpverlening Gelderland een ambulancepost gerealiseerd die helemaal aansluit bij de voorschriften én aan de wensen van de opdrachtgever.

De voordelen van een TOP Totaal-ambulancepost

  • Flexibel indeelbaar
  • Eventueel te verplaatsen
  • Acceptabel geprijsd
  • Uit te breiden voor meerdere ambulances

TOP magazine

Vol inspiratie met de mooiste vakantie- en zorgwoningen
Vraag aan

Ambulanceposten

Ambulancepost Barneveld

Deze ambulancepost plaatsten we in Barneveld, bij de A1 – afslag 15 (McDonalds). De ambulancepost is bedoelt voor 1 ambulance, maar is uiteraard uit te breiden.

Ambulancepost op maat

De heer Van der Molen: “TOP Totaal combineert recreatiewoningbouw met een eigen staalconstructiebedrijf. Dat gaf een meerwaarde, omdat er naast een verblijfsruimte ook een garage met overheaddeur moest worden geleverd. Tijdens alle fases, van ontwerp tot plaatsing, zagen we de professionaliteit van de medewerkers van TOP. Zowel in de ontwerpafdeling als in de productiehallen is het vakmanschap duidelijk zichtbaar. Prachtig om te zien en te beleven. We mochten achter elke deur kijken en kregen een indruk van een bijzonder gedreven onderneming met betrokken werknemers. Open, transparant en flexibel. Ze konden aan al onze wensen optimaal voldoen. Hierdoor kon het hele proces van ontwerp, bouw en plaatsing in één professionele hand worden gehouden.”

Een verplaatsbaar, flexibel indeelbaar en hoogwaardig gebouw voor een acceptabele prijs

Ambulancepost_3 De Gelderse uitrukpost moest semipermanent zijn, zodat verplaatsing in de toekomst mogelijk bleef. Ook vroeg de opdrachtgever om een flexibel in te delen, energiezuinige unit van hoogwaardige kwaliteit.

De post bestaat uit een entree met dames- en herentoilet, een verblijfsruimte met kantoorfunctie, een pantry en een goed geïsoleerde garage. De ambulances zijn bevoorraad met injectie- en infuusvloeistoffen en die mogen in de winter niet bevriezen. Ook moest de plafondhoogte 2,60 meter bedragen; 30 centimeter hoger dan het plafond van de gangbare vakantiewoning. Geen enkel probleem voor TOP Totaal.

De buitengevel werd bekleed met een kunststof damwandprofiel in de door de ambulancedienst gewenst kleur. Verder werd het een mooi strak gebouw, voorzien van kunststof kozijnen, centrale verwarming en airconditioning. Ook de garage is voorzien van een cv-heater. Van der Molen: “TOP Totaal regelde alles: van advies, productie, constructietekeningen voor de omgevingsvergunning, begeleiding, transport, plaatsing en zelfs de bestrating. Het gebouw werd volledig turn-key opgeleverd. Alleen de aanvraag voor de nutsvoorzieningen en de omgevingsvergunning hebben we zelf gedaan.”

Ambulancepost_5 Alles klopte gewoon bij TOP

Tijdens de productie bezochten Van der Molen en zijn collega’s van de regio Gelderland-Zuid enkele malen de fabriek: “We hoefden nooit te corrigeren. TOP Totaal beschikt over geweldige vakmensen die adviseren en zorgen voor een professionele en degelijke uitvoering. Alles klopte tot in de puntjes. Want ondanks dat dit voor hen een andere discipline is, leverden ze een prima prestatie en zijn onze medewerkers enorm tevreden met hun nieuwe ambulancepost”, aldus Van der Molen.

Meer dan een bouwer van vakantiewoningen

“Met de bouw van deze ambulancepost heeft TOP Totaal bewezen meer te zijn dan alleen een bouwer van vakantiewoningen. Het werken met een professionele organisatie als de Hulpverlening Gelderland Midden vraagt een heel andere discipline en manier van aanpak, dan het werken voor particulieren, dat was hier en daar wel even wennen. Maar ik kan ze alleen maar een dikke pluim geven”, besluit Van der Molen.