Ambulanceposten ambulance-uitruklocaties

Een ambulance moet binnen vijftien minuten na een oproep ter plaatse zijn. Daarom moet een ambulancepost ruim zijn opgezet, plaats bieden aan meerdere voertuigen en zo mogelijk verplaatsbaar zijn. Bij TOP Totaal hebben we geen moeite met deze voorschriften. Dankzij onze jarenlange ervaring in de chaletbouw, ontwerpen en bouwen wij posten voor hulpdiensten die voldoen aan alle eisen.

Zo hebben we voor Hulpverlening Gelderland een ambulancepost gerealiseerd die helemaal aansluit bij de voorschriften én aan de wensen van de opdrachtgever.

“Met de bouw van deze ambulancepost heeft TOP Totaal bewezen meer te zijn dan enkel een bouwer van vakantiewoningen. Het werken met een professionele organisatie als de Hulpverlening Gelderland Midden vraagt een heel andere discipline en manier van aanpak, dan het werken voor particulieren, dat was hier en daar wel even wennen. Maar ik kan ze alleen maar een dikke pluim geven”, aldus dhr Van der Molen.

  • Flexibel indeelbaar
  • Nadien te verplaatsen
  • Acceptabel geprijsd
  • Meerdere ambulances mogelijk

TOP magazine

Vol inspiratie met de mooiste vakantie en zorgwoningen
Vraag aan

Ambulanceposten

ambulance-uitruklocaties

Foto’s ambulancepost Barneveld

Een ambulancepost geplaatst in Barneveld, bij de A1 – afslag 15 (McDonalds). Deze ambulancepost is bedoelt voor 1 ambulance, maar zijn uiteraard uit te breiden voor meerdere ambulances.

Meer dan een chaletbouwer…

“De combinatie van een recreatiewoningbouwer met een eigen staalconstructiebedrijf toonde daarbij onmiddellijk de extra meerwaarde, temeer omdat er naast een verblijfsruimte ook een garage met overheaddeur moest worden geleverd. Tijdens alle fases van ontwerp tot plaatsing zagen we de professionaliteit van de medewerkers in de organisatie. Zowel in de ontwerpafdeling als in de productiehallen is het vakmanschap duidelijk zichtbaar. Prachtig om te zien en te beleven. We mochten achter elke deur kijken en kregen een indruk van een bijzonder gedreven onderneming met betrokken werknemers. Open, transparant en flexibel. Ze konden aan al onze wensen optimaal voldoen. Hierdoor kon wij het hele proces van ontwerp, bouw en plaatsing in één professionele hand worden gehouden.

We wilden een semipermanent, flexibel indeelbaar en hoogwaardig gebouw voor een acceptabele prijs!

Ambulancepost_3
De Gelderse uitrukposten moesten semipermanent zijn, zodat verplaatsing op basis van voortschrijdend inzicht mogelijk was, flexibel van indeling, energiezuinig en van hoogwaardige kwaliteit. De posten bestaan uit een entree met dames- en herentoilet, een verblijfsruimte met kantoorfunctie, een pantry en een goed geïsoleerde garage. De ambulances zijn bevoorraad met injectie- en infuusvloeistoffen en die mogen in de winter niet bevriezen. Ook moest de plafondhoogte 2,60 meter bedragen omdat we het gevoel van in een zogenaamde directiekeet te zitten, wilden voorkomen. De realisatie van 30 cm hogere plafondhoogte ten opzichte van een vakantiewoning, vormde voor Top Totaal géén enkel probleem. De buitengevel werd bekleed met een kunststof damwand profiel in de door de ambulancedienst gewenst kleur. Verder werd het een mooi strak gebouw, zoals van der Moolen omschrijft, voorzien van kunststof kozijnen en voorzien van CV en airconditioning. Ook de garage is voorzien van een cv-heater. “TOP Totaal regelde alles: van advies, productie, constructietekeningen t.b.v. de omgevingsvergunning, begeleiding, transport, plaatsing en zelfs de bestrating. Het gebouw werd volledig turn-key opgeleverd”. Alleen de aanvraag voor de nutsvoorzieningen en de omgevingsvergunning hebben we zelf gedaan.

Ambulancepost_5Alles klopte gewoon bij TOP

Tijdens de productie bezochten Van der Moolen en zijn collega’s van de regio Gelderland-Zuid enkele malen de fabriek: “We hoefden nooit te corrigeren. TOP Totaal beschikt over geweldige vakmensen die adviseren en zorgen voor een professionele en degelijke uitvoering. Alles klopte tot in de puntjes. Want ondanks dat dit voor hen een andere discipline is, leverden ze een puike prestatie en zijn onze medewerkers enorm tevreden met hun nieuwe ambulancepost”, aldus Van der Moolen.

Meer dan een bouwer van vakantiewoningen

“Met de bouw van deze ambulancepost heeft TOP Totaal bewezen, meer te zijn dan enkel een bouwer van vakantiewoningen. Het werken met een professionele organisatie als de Hulpverlening Gelderland Midden vraagt een heel andere discipline en manier van aanpak, dan het werken voor particulieren, dat was hier en daar wel even wennen. Maar ik kan ze alleen maar een dikke pluim geven”, besluit Van der Molen.