Meer informatie Bekijk het park

Résidence Oud-Bommenede

De zorgvraag neemt de komende jaren alleen maar toe. Enerzijds door de vergrijzing, maar ook door de zorgwet, die stimuleert dat mensen langer zelfstandig blijven wonen. Résidence Bommenede in het Zeeuwse Zonnemaire speelt in op de groeiende vraag naar zorg en recreatie. Op het zorgpark komen tientallen zorgvilla’s.

Zorgvilla’s in Zeeland

Eigenaresse Brenda Voet van Résidence Oud-Bommenede vertelt hoe het idee van het zorgpark ontstond: “Al langere tijd buigen wij ons over de vraag wat nodig is om mensen langer zelfstandig te laten wonen. Als je de kwaliteit van leven van ouderen centraal zet, zijn er volgens ons alternatieven nodig voor de zorg die de verpleegtehuizen bieden. Daar spelen wij op in“, zegt Brenda Voet. Zij is al twintig jaar vitaalcoach en geeft voeding- en bewegingsadviezen. Samen met drie professoren en dertien studenten deed ze onderzoek naar de mogelijkheden voor de combinatie van zorg en recreatie. Daar kwam dit idee uit voort: het samenbrengen van landbouw, zorg en recreatie.

Van campings naar zorgpark

Omdat je in Nederland allang niet meer kunt leven van een middelgroot landbouwbedrijf, beschikken Brenda en haar man al verschillende jaren over 2 minicampings met elk 15 grote percelen. “In de loop der jaren zagen we dat trouwe gasten soms ineens wegbleven. Toen bleek dat ze slecht ter been waren en eenvoudig niet meer naar een camping konden en ook zorg nodig hadden, was dit mede de aanleiding tot de ontwikkeling van dit zorgpark.”

Recreëren en revalideren

Résidence Bommenede wil mensen extra aandacht geven en tevens rust en ruimte. “ Mensen krijgen hier dingen mee die niet tastbaar zijn, maar wel helpen om sneller te herstellen. Wij bieden hen een vakantie en ontspanning bij revalidatie, als ze even weg willen uit de thuissituatie of als ze op vakantie willen, maar wel zorg nodig hebben”, aldus Brenda Voet.

Gezondheidscentrum

Op Résidence Bommenede is al een gezondheidscentrum aanwezig met bewegingscoach, voedingsdeskundige, hormoonspecialist, leefstijladviseur, fysiotherapeut, natuurgeneeskunde, ontspanningscoach, verandering- en zingevingsadviseur en een vrijwilliger. Ook werkt men nauw samen met een thuiszorgorganisatie. De moestuin, de boomgaard, het gezondheidsgebouw ‘Het Genieten’, het jachthuis en de helende natuur maken Résidence Bommenede tot een plek waar men zich thuis voelt. Een locatie waar de natuurlijke omgeving bijdraagt aan een gezonder en vitaler leven.

Zorgvilla’s met uitzicht op de natuur

De eerste zorgvilla – een demomodel van TOP Totaal – is inmiddels geplaatst. In de eerste fase worden er 17 woningen gerealiseerd, allemaal op zeer ruime percelen van 400 tot 600m2. “We willen de rust en de ruimte waarborgen, en uitzicht op de akkers, want de natuur biedt gezondheid en werkt herstellend.”, weet Brenda Voet. In totaal komen er 36 zorgvilla’s op het terrein van  Résidence Oud-Bommenede.

Extra ruime zorgvilla’s in Zeeland

Er zijn drie typen zorgvilla’s, variërend in vloeroppervlakte van 75 tot 100 m2 en meer. Die ruimte is nodig omdat de slaapkamer en de badkamer ongeveer de helft van de totale ruimte in beslag nemen. Daarbij wordt rekening gehouden met de draaicirkel van een eventuele rolstoel. Verder dient er voldoende ruimte te zijn voor een extra slaapkamer voor kind of begeleider. Ook worden de deuren extra breed en wordt een rails aangebracht voor het plaatsen van een tillift. Als bewoners in en uit het bed getild moeten worden, is deze lift eenvoudig aan te brengen.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor een TOP-(mantel)zorgwoning of recreatievilla? Neem geheel vrijblijvend contact op met Lammert Haverkamp via verkoop@toptotaal.nl of 06 – 454 845 70.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met Lammert Haverkamp 06 454 845 70 of verkoop@toptotaal.nl.