Résidence Oud-Bommenede

De zorgvraag neemt de komende jaren alleen maar toe. Enerzijds door de vergrijzing, maar ook door de nieuwe Zorgwet die stimuleert dat mensen langer zelfstandig blijven wonen. Résidence Bommenede in het Zeeuwse Zonnemaire speelt in op de groeiende vraag naar zorg en recreatie, met de realisatie van de 1e fase van 17 zorgvilla’s, ontwikkeld en gebouwd door TOP TOTAAL.

Eigenaresse Brenda Voet van Résidence Oud-Bommenede vertelt hoe het idee van het zorgpark ontstond: “Al langere tijd buigen wij ons over de vraag wat nodig is om mensen langer zelfstandig te laten wonen? Met de kwaliteit van leven van de ouderen als centrale vraag, is het nodig dat er alternatieven komen voor de zorg die de verpleegtehuizen bieden. Daar spelen wij op in! “, zegt Brenda Voet. Zij is al twintig jaar vitaalcoach en geeft voeding- en bewegingsadviezen. Samen met drie professoren en dertien studenten deed ze onderzoek naar de mogelijkheden voor de combinatie van zorg en recreatie. Daar kwam dit idee uit voort: het samenbrengen van landbouw, zorg en recreatie.

Landbouw en recreatie

“Omdat je in Nederland allang niet meer kunt leven van een middelgroot landbouwbedrijf, beschikken Brenda en haar man al verschillende jaren over 2 minicampings met elk 15 grote percelen. In de loop der jaren zagen we dat trouwe gasten soms ineens wegbleven. Toen bleek dat ze slecht ter been waren en eenvoudig niet meer naar een camping konden en ook zorg nodig hadden, was dit mede aanleiding tot de ontwikkeling van dit zorgpark.”

Recreëren en revalideren

Résidence Bommenede wil mensen extra aandacht geven en tevens rust en ruimte. “ Mensen krijgen hier dingen mee die niet tastbaar zijn, maar wel helpen om sneller te herstellen. Wij bieden hen een vakantie en tijd van ontspanning bij revalidatie, wanneer ze even weg willen uit de thuis situatie of op vakantie willen, maar wel zorg nodig hebben”, aldus Brenda Voet.

Gezondheidscentrum

Op Résidence Bommenede is al een gezondheidscentrum aanwezig met bewegingscoach, voedingsdeskundige, hormoonspecialist, leefstijladviseur, fysiotherapeut, natuurgeneeskunde, ontspanningscoach, verandering- en zingevingsadviseur en vrijwilliger. Ook werkt men nauw samen met een thuiszorgorganisatie. De moestuin, de boomgaard, het gezondheidsgebouw ‘Het Genieten’, het jachthuis en de helende natuur maken Résidence Bommenede tot een plek waar men zich thuis voelt en de natuurlijke omgeving bijdraagt aan een gezonder en vitaler leven.

Zorgvilla’s

De eerste (van de totaal 36 villa’s) TOP TOTAAL Zorgvilla – een demomodel – is inmiddels geplaatst. In de eerste fase worden er 17 gerealiseerd, allemaal op zeer ruime percelen van 400 tot 600m2. “We willen de rust en de ruimte waarborgen, en uitzicht op de akkers, want de natuur biedt gezondheid en werkt herstellend.”, weet Brenda Voet.

Op Résidence Bommenede komen drie typen zorgvilla’s, variërend in vloeroppervlakte van 75 tot 100 m2 en meer. Dit is nodig omdat de slaapkamer en de badkamer, als centrale ruimten, ongeveer de helft van de totale ruimte in beslag nemen. De slaapkamer en badkamer dienen zo groot te zijn vanwege de draaicirkel van de rolstoel. Verder dient er voldoende ruimte te zijn voor een extra slaapkamer voor kind of begeleider. Ook worden de deuren extra breed en wordt een rails aangebracht voor het plaatsen van een tillift. Wanneer mensen in en uit het bed getild dienen te worden, is deze lift eenvoudig aan te brengen.

Koopvilla’s

De zorgvilla’s worden te koop aangeboden, waarbij de afspraak wordt gemaakt dat de eigenaar de zorgvilla negen maanden per jaar doorverhuurd, waardoor deze ook voor anderen beschikbaar is. Het grondperceel wordt in huurpacht gegeven.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met Lammert Haverkamp 06 454 845 70 of verkoop@toptotaal.nl.


Informatie aanvragen of Maak een afspraak