Recreatieterrein Welgelegen

Ruimte en rust aan de Zeeuwse kust….

Twee minuten fietsen en je bent bij de Noordzee, het strand, het bos en de duinen. Een prachtig gebied om te mountainbiken, te wandelen en te fietsen. En uiteraard om te zwemmen. De afstand naar de zee is slechts 1200 meter en natuurgebied De Boswachterij ligt op 900 meter. Over de dijk fietsen langs de Oosterschelde….. Recreatieterrein Welgelegen in Burgh-Haamstede maakt haar naam meer dan waar, een oase van rust en ruimte in een boeiende vakantieomgeving op de Kop van Schouwen.

Binnenkort weer chaletplaatsen beschikbaar

Momenteel zijn alle chaletplaatsen helaas bezet. Eind 2019 worden er echter weer enkele prachtige vrije kavels verwacht. Neem gerust contact op voor meer informatie.

Proef de sfeer van een authentieke fruitboomgaard

Wie op Google Earth kijkt ziet tussen Burgh Haamstede en Westenschouwen ‘Recreatieterrein Welgelegen’ als een groene vlek in een witte omgeving. “Die natuurlijke uitstraling op het terrein, en de ligging toch zo vlak bij de kust, daar zijn we best trots op”, zegt Linda Kenters, die samen met Willem de Jong het recreatieterrein sinds 2005 exploiteert. Haar grootvader startte in 1928 een fruitboomgaard op deze locatie. Die sfeer van de vroegere boomgaard in combinatie met de uitzonderlijke natuur in de directe omgeving maken Welgelegen zo onderscheidend. Bewust werd het authentieke karakter van de fruitboomgaard gekoesterd, waardoor het nu een bijzondere plek is die je niet of nauwelijks ergens anders tegenkomt. Aan het eind van de 6 hectare grote terrein is zelfs één hectare natuurgebied aangelegd, waar de oude fruitbomen bewust zijn blijven staan. Hier kunnen de gasten in de zomermaanden gratis genieten van heerlijk zongerijpt en onbespoten fruit, dat ze zelf plukken.

TOP recreëren

In deze bijzondere sfeer kunt u recreëren op percelen die in oppervlakte variëren van 200 tot 500m2. De TOP-Chalets mogen een maximaal vloeroppervlak hebben van 55m2, meer dan voldoende voor een riant chalet naar eigen ontwerp, waarbij TOP Totaal u graag de helpende hand toesteekt bij een efficiënte en luxe inrichting, aangepast aan uw gezinssituatie en uw persoonlijke wensen. Want dat is één van de sterke eigenschappen van TOP Totaal: “Altijd denken vanuit de wensen van de klant’. Want binnen de regels van het Bouwbesluit en de gemeentelijke regels is voor TOP Totaal alles mogelijk. Hier geldt vakmanschap is meesterschap. Maar dat kunt u het beste zelf ervaren bij een bezoek aan de productiehallen in Kootwijkerbroek.

Omgeving

Natuurlijk heeft Zeeland prachtige dorpjes en stadjes en liggen steden als Rotterdam, Antwerpen, Brugge, etc. binnen berijdbare afstanden. Maar er is zoveel meer te beleven op rond de Kop van Schouwen, waar Welgelegen zich bevindt. De Kop van Schouwen is een uniek gebied, waar reeën, damherten, zeehonden en bruinvissen te vinden zijn. In de omgeving van Welgelegen vindt u veel verschillende landschappen; van loofbossen tot de Meeuwenduinen, van vogelreservaten tot grillige kustlijnen, van dennenbossen tot de Zeepeduinen, van bosvennen tot oude polderlandschappen, van Oosterschelde tot Neeltje Jans en de Noordzeekust. Er zijn vele prachtige wandelpaden, picknickplaatsen, fietstochten en uitkijkpunten.

Natuurgebieden in overvloed

De omgeving is rijk aan natuurgebieden, zoals De Vroongronden, een prachtig doorlopend natuurgebied tussen Burgh-Haamstede en Renesse. Een natuurgebied met hoge droge kopjesduinen met duingrasland, natte lage slenken en kreken. Maar ook Neeltje Jans is vlakbij, oorspronkelijk een zandplaat in de monding van de Oosterschelde. In de jaren ’80 werd de stormvloedkering gebouwd en werd deze zandplaat gebruikt als werkeiland. Neeltje Jans wordt inmiddels steeds meer overgenomen door de natuur: het is in korte tijd een prachtig gebied geworden. Tussen Serooskerke en Zierikzee bevindt zich een groot natuurgebied, speciaal aangelegd voor trek- en weidevogels: “plan Tureluur”. Het plan, dat pas in 1991 werd uitgevoerd, geeft landbouwgrond terug aan de natuur. Het is een beschermd natuurgebied, maar het dijkpad langs de Oosterschelde voert er dwars doorheen. Langs dit pad bevinden zich ook 2 verhoogde uitkijkpunten. In de zomermaanden is het heerlijk om langs dit pad een fietstocht te maken van Westenschouwen tot Zierikzee. Achter het dorp Burgh-Haamstede liggen de Zeepeduinen; een prachtig duingebied met duinmeren, zandverstuivingen en heerlijk om te wandelen. Paden zijn niet aanwezig, maar routes voeren dwars door de duinen, en worden duidelijk aangegeven met gekleurde paaltjes. In de Zeepeduinen zijn zelfs de resten van een bunkercomplex uit de 2e wereldoorlog nog gedeeltelijk aanwezig.

Zeeland moet je ervaren

Het zijn slechts enkele voorbeelden uit de rijke natuurlijke schakering van de Kop van Schouwen. Want op 900m van Welgelegen hebben we ook nog de ingang naar de Boswachterij (voorheen ‘De Domeinen’), met zijn 330 hectare het grootste bos van Zeeland, ooit aangelegd om ernstige duinverstuiving tegen te gaan. Het bosgebied is een zeer bijzondere mix van duinen met hoogteverschillen, oude statige dennen gecombineerd met jonge loofbomen waar veel zon doorheen schijnt, duinlandschappen en bosvennen. Het geeft duidelijk aan hoe geweldig de omgeving is.
Linda en Willem leiden u graag rond over het terrein van Welgelegen. Aan u om de prachtige omgeving zelf te gaan ervaren!

Meer informatie?

Wilt u meer informatie? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met Lammert Haverkamp 06 454 845 70 of verkoop@toptotaal.nl.


Informatie aanvragen of Maak een afspraak

Chalets op dit park

TOP-klanten op een toplocatie... laat u inspireren!