Meer informatie Bekijk het park

Recreatieterrein Welgelegen

Momenteel zijn alle plekken helaas bezet. Binnenkort worden er echter weer enkele prachtige vrije kavels verwacht. Neem gerust contact op voor meer informatie.

Recreatiepark vlak bij zee en de Oosterschelde

De Noordzee, het strand, de Oosterschelde, het bos, de duinen… Wát een prachtig gebied is dit, om te mountainbiken, te wandelen, te fietsen en uiteraard om te zwemmen. De afstand naar de zee is slechts 1200 meter en natuurgebied De Boswachterij ligt op 900 meter. Recreatieterrein Welgelegen in Burgh-Haamstede maakt haar naam meer dan waar; een oase van rust en ruimte op de Kop van Schouwen.

Proef de sfeer van een authentieke fruitboomgaard

Wie op Google Earth kijkt, ziet tussen Burgh Haamstede en Westenschouwen ‘Recreatieterrein Welgelegen’ als een groene vlek in een witte omgeving. “Die natuurlijke uitstraling op het terrein, en de ligging toch zo vlak bij de kust, daar zijn we best trots op”, zegt Linda Kenters, die samen met Willem de Jong het recreatieterrein sinds 2005 exploiteert. Haar grootvader startte in 1928 een fruitboomgaard op deze locatie. Die sfeer van de vroegere boomgaard in combinatie met de uitzonderlijke natuur in de directe omgeving maken Welgelegen zo onderscheidend. Bewust werd het authentieke karakter van de fruitboomgaard gekoesterd, waardoor het nu een bijzondere plek is die je niet of nauwelijks ergens anders tegenkomt. Aan het eind van de 6 hectare grote terrein is zelfs één hectare natuurgebied aangelegd, waar de oude fruitbomen bewust zijn blijven staan. Hier kunnen de gasten in de zomermaanden gratis genieten van heerlijk zongerijpt en onbespoten fruit, dat ze zelf plukken.

TOP recreëren

In deze bijzondere sfeer kunt u recreëren op percelen die in oppervlakte variëren van 200 tot 500m2. De TOP-woningen mogen een maximaal vloeroppervlak hebben van 55m2, meer dan voldoende voor een riant vakantiehuis naar eigen ontwerp, waarbij TOP Totaal alles aanpast aan uw gezinssituatie en uw persoonlijke wensen. Want dat is één van de sterke eigenschappen van TOP Totaal: Altijd denken vanuit de wensen van de klant.

Omgeving

Natuurlijk heeft Zeeland prachtige dorpjes en stadjes en liggen steden als Rotterdam, Antwerpen, Brugge, etc. binnen berijdbare afstanden. Maar er is zoveel meer te beleven op en rond de Kop van Schouwen, waar Welgelegen zich bevindt. In dit unieke gebied leven reeën, damherten, zeehonden en bruinvissen. De omgeving van Welgelegen wordt gekenmerkt door veel verschillende landschappen; van loofbossen tot de Meeuwenduinen, van vogelreservaten tot grillige kustlijnen, van dennenbossen tot de Zeepeduinen, van bosvennen tot oude polderlandschappen, van Oosterschelde tot Neeltje Jans en de Noordzeekust. Er zijn vele prachtige wandelpaden, picknickplaatsen, fietstochten en uitkijkpunten.

Natuurgebieden in overvloed

Zeeland is rijk aan natuurgebieden, zoals De Vroongronden, een prachtig doorlopend natuurgebied tussen Burgh-Haamstede en Renesse. Een natuurgebied met hoge droge kopjesduinen met duingrasland, natte lage slenken en kreken. Maar ook Neeltje Jans is vlakbij, oorspronkelijk een zandplaat in de monding van de Oosterschelde. In de jaren ’80 werd de stormvloedkering gebouwd en werd deze zandplaat gebruikt als werkeiland. Neeltje Jans wordt inmiddels steeds meer overgenomen door de natuur: het is in korte tijd een prachtig gebied geworden. Tussen Serooskerke en Zierikzee bevindt zich een groot natuurgebied, speciaal aangelegd voor trek- en weidevogels: “plan Tureluur”. Het plan, dat pas in 1991 werd uitgevoerd, geeft landbouwgrond terug aan de natuur. Het is een beschermd natuurgebied, maar het dijkpad langs de Oosterschelde voert er dwars doorheen. Langs dit pad bevinden zich ook 2 verhoogde uitkijkpunten. In de zomermaanden is het heerlijk om langs dit pad een fietstocht te maken van Westenschouwen tot Zierikzee. Achter het dorp Burgh-Haamstede liggen de Zeepeduinen; een prachtig duingebied met duinmeren, zandverstuivingen en heerlijk om te wandelen. Paden zijn niet aanwezig, maar routes voeren dwars door de duinen, en worden duidelijk aangegeven met gekleurde paaltjes. In de Zeepeduinen zijn zelfs de resten van een bunkercomplex uit de Tweede Wereldoorlog nog gedeeltelijk aanwezig.

Zeeland moet je ervaren

Het zijn slechts enkele voorbeelden uit de rijke natuurlijke schakering van de Kop van Schouwen. Want op 900 meter van Welgelegen hebben we ook nog de ingang naar de Boswachterij (voorheen ‘De Domeinen’), met zijn 330 hectare het grootste bos van Zeeland, ooit aangelegd om ernstige duinverstuiving tegen te gaan. Het bosgebied is een zeer bijzondere mix van duinen met hoogteverschillen, oude statige dennen gecombineerd met jonge loofbomen waar veel zon doorheen schijnt, duinlandschappen en bosvennen. Het geeft duidelijk aan hoe geweldig de omgeving is.
Linda en Willem leiden u graag rond over het terrein van Welgelegen. Aan u om de prachtige omgeving zelf te gaan ervaren!

Meer weten?

Interesse in een eigen TOP-woning op dit park of op een andere locatie? Neem contact op met Lammert Haverkamp via verkoop@toptotaal.nl of 06 – 454 845 70

Meer informatie?

Wilt u meer informatie? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met Lammert Haverkamp 06 454 845 70 of verkoop@toptotaal.nl.


Recreatiewoningen op dit park

TOP-klanten op een toplocatie... laat u inspireren!