Park Somerdaal

Bourgondische schoonheid aan de rand van de Brabantse Peel

Park Somerdaal aan de Heikantstraat 2 in Someren wordt tot leven gebracht. Het park ligt in het bosrijke recreatiegebied de Heihorsten, een kleinschalig park met 13 luxe TOP-vakantiewoningen uniform in uitstraling, eigen keuze in vloeroppervlakte, op een stukje eigen grond van ± 380m², maar allemaal TOP in uitvoering. Waar u op een kleine afstand kunt genieten van tal van recreatiemogelijkheden, zodat u “thuis” van alle rust kunt genieten.

Op een van de mooiste locaties van het Oost-Brabantse Someren, op nog geen twee kilometer van het centrum, in het groene buitengebied, wordt Park Somerdaal gerealiseerd. Met recht mag gezegd worden dat dit park een ‘piece unique’ is. Een unieke locatie in recreatiegebied de Heihorsten, met achter het park Golfbaan Swinkelsche en het Keelven. Hoe mooi kan het recreatieve leven zijn.

Natuurpoort Vennenhorst

Nabij het park bevindt zich natuurpoort Vennenhorst. Keelven en Heihorsten zijn door de gemeente aangewezen om natuur en recreatie in deze gemeente te promoten. De natuurpoort is het vertrekpunt van bezoekers die het omliggende gebied gaan verkennen. Het gebouw is voorzien van horecagelegenheid en vergaderzaal.

Boscafé

Bij de natuurpoort kunnen bezoekers een kop koffie drinken en informatie inwinnen over het gebied. Verder is er ruimte voor sociaal-maatschappelijke en educatieve projecten. Er zijn tal van ideeën voor de ruim zes hectare grond rondom de natuurpoort. Zoals een speelweide, een schapenstal, een vlindertuin en een vijver, waar in de winter ook op geschaatst kan worden.

Nieuw Park Somerdaal

Somerdaal wordt een park van rust en ruimte. Van natuurlijk genieten tot modern comfort in een Bourgondisch jasje, want midden in het groene buitengebied van Someren komen 13 luxe vakantiewoningen met een vloeroppervlakte tot wel 100m² op percelen van ± 380m² (eigen grond). Maar wat een luxe en wat een privacy! Allemaal samengebracht in het luxe TOP-type Quadro, om daarmee de uniformiteit te waarborgen en de schoonheid te koesteren.

Someren

Someren in het Brabants Zummere telt 11.980 inwoners en kent 1.615 ha aan natuurgebieden en beplantingen, waaronder: Somerense Heide en Keelven. Oorspronkelijk een gebied van eenvormige droge naaldbossen, sedert 2001 veranderd in een afwisselend natuurgebied, met heide en vennen. Hier zijn ook Schotse hooglanders en andere grote grazers te vinden. Er zijn wandelroutes uitgezet. Er zijn ook een aantal kleinere, vochtige natuurgebieden die verbonden zijn door een wandelroute. Daarnaast ligt een deel van de Strabrechtse Heide, waaronder het Beuven, in Someren.

Nationaal Park De Groote Peel

Meer bekend is Nationaal Park De Groote Peel ligt op de grens van Limburg en Noord-Brabant, in de driehoek Meijel – Asten – Nederweert. Het gebied is 1500 hectare groot en wordt niet doorsneden door autowegen. De Groote Peel is een van de weinig stukken die over zijn van het onafzienbare hoogveen dat ooit de grens tussen Brabant en Limburg vormde. Nu is het een natuurgebied van internationale klasse, vooral vermaard om zijn vogelrijkdom. Weids en waterrijk herinnert het landschap aan vroeger. Destijds was het een plek om te mijden, nu kun je er naar hartenlust wandelen. Overal zijn sporen van het verleden te vinden, toen noeste werkers in het zweet huns aanschijns de turf, ‘het goud van de Peel’, uitgroeven.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden in Someren zijn o.a. Sint-Lambertuskerk, een bakstenen kerk uit het begin van de 20e eeuw. Dit bakstenen zaalkerkje is in 1885 gereedgekomen en deed oorspronkelijk als Hervormde kerk dienst. Sinds 1999 is het een rijksmonument. De preekstoel in deze kerk dateert uit 1740.

Windmolen ‘Den Evert’ aan de Einhoutsestraat is een standerdmolen uit 1543. Dit was een voormalige banmolen van de abdij te Postel. Ze fungeerde als korenmolen. De molen werd in 1979 verplaatst naar de huidige locatie nabij het Natuurtheater.

Manage Het Keelven

Manage Het Keelven is er voor iedere paardensupporter. Of je nu in de manegéles rijdt, geniet van prachtige ruiterpaden, of wilt genieten in de foyer van het uitzicht Voor iedereen is het een aangename plek om te vertoeven.

Golfbaan De Swinkelsche

Natuur, rust en ruimte typeren golfbaan De Swinkelsche! Brede fairways, een goede routing, grote greens met flinke glooiingen en grote bunkers met grillige randen, bos, heide, water; dat is De Swinkelsche. Zowel de 18 holes Championship Course als de 9 holes PAR-3 baan zijn zeer gevarieerd, waardoor de golfer zich nooit zal vervelen! De golfbaan is zo aangelegd dat u het gehele jaar met buggy en trolley kunt spelen op zomertees en zomergreens, waardoor de baan het hele jaar door qualifying is.

Landgoed ‘De Heihorsten’

Op één van de mooiste locaties van Someren wordt nabij de Hollestraat, aan de Horst, het landgoed ‘De Heihorsten’ gerealiseerd. Het landgoed is gelegen te midden van het groen en op nog geen twee kilometer afstand van het centrum van Someren, met als achterbuur de natuur en het recreatieve gebied de Heihorsten.

In Someren liggen vier uitnodigende visvijvers. Men kan er vissen op zalm, forel, meerval en vliegvissen. De visvijvers zijn erg mooi aangelegd. Er is een aparte vijver met een stromende beek, die speciaal is aangelegd voor het vliegvissen.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met Lammert Haverkamp 06 454 845 70 of verkoop@toptotaal.nl.


Informatie aanvragen of Maak een afspraak

Chalets op dit park

TOP-klanten op een toplocatie... laat u inspireren!