Meer informatie Bekijk het park

Daar krijgen we energie van!

Duurzaamheid; iedereen heeft het erover. En ook wij vinden het belangrijk om de natuur en het milieu te respecteren en ontzien. Dat betekent dat we bij de bouw van uw chalet zoveel mogelijk gebruik maken van duurzame materialen. Maar bij TOP Totaal gaan nog een stapje verder: wist u bijvoorbeeld dat we ook energie opwekken? En dat we warm worden van ons afval?

Onze windmolen en zonnepanelen

Bij TOP Totaal werken we het liefst duurzaam. En dus wekken we zelf energie op. Kijk mee hoeveel zonnestralen en windvlagen we vandaag al hebben gevangen!

kW
Energie
kWh
Opgewekte energie
kw
Energie
kWh
Opgewekte energie

TOP windmolen

Op ons showterrein in Kootwijkerbroek staat een windmolen. En dan bedoelen we niet zo’n minimodelletje of een speelgoed-exemplaar, maar gewoon zo’n dertien meter hoge reus. Die draait tijdens stormachtige dagen natuurlijk op volle toeren. Maar ook bij een vriendelijk briesje wordt er gewoon nog stroom opgewekt. Op onze homepage kunt u live volgen hoeveel energie de windmolen oplevert. Verslavend hoor; je blijft kijken naar die teller, vooral als het hard waait!

Zonne-energie

Bent u wel eens op ons showterrein geweest om de modelwoningen te bezichtigen? Dan kent u onze lange parkeerstrook vast. Op de overkapping hebben we zonnepanelen geplaatst, net als op het dak van ons pand. U denkt misschien dat die alleen iets doen op warme zomerdagen. Maar zonnepanelen leveren, zoals u op de teller kunt zien, ook stroom op als het bewolkt en koud is.

Afval-warmte

Als het koud is, zitten wij er bij TOP Totaal trouwens warmpjes bij. Dat hebben we allemaal te danken aan ons houtafval. De houtresten worden namelijk vermalen tot houtmot, dat vervolgens de kachel in gaat. De vloerverwarming van het hele pand is aangesloten op dit systeem. Bij de verbranding van houtmot komen relatief weinig gassen vrij. Bovendien hoeven we op die manier geen fossiele brandstoffen te gebruiken voor onze verwarming, en hoeft ons resthout niet te worden getransporteerd. Een milieuvriendelijke manier van verwarmen die helemaal past bij onze visie en werkwijze.

Energiezuinig recreëren

Onze passie voor duurzaamheid vindt u natuurlijk ook terug in onze chalets. Die leveren we namelijk standaard zeer goed geïsoleerd af. Bovendien kunnen bijna alle TOP modellen voorzien worden van zonnepanelen, een warmtepomp of andere duurzame oplossingen.

Meer weten over de mogelijkheden? Bel ons even. Of kom gewoon eens langs in Kootwijkerbroek. Als u een windmolen ziet, bent u er bijna!