Mantelzorgwoning, een chalet als mantelzorg woonoplossing

Ouders te verzorgen? Met een mantelzorgchalet kan het dichtbij huis!

Als u mantelzorg verleent, wilt u degene die u verzorgt niet in een schuurtje of een bouwkeet huisvesten, toch? U wilt juist een zo aangenaam mogelijke tijd geven aan de hulpvrager. Een TOP mantelzorgwoning voorziet in de specifieke woonbehoeften voor mantelzorgverlening: flexibel, comfortabel en aan elke wens aan te passen. Onze jarenlange ervaring in het bouwen van mantelzorgwoningen en het totaalconcept dat TOP Totaal biedt maken ons tot dé partner om uw woonbehoeften in te vullen.

  • Flexibel, tijdelijk inzetbaar
  • Comfortabel, staat als een huis
  • Maatwerk, elke wens is mogelijk
  • Vertrouwd, eigen omgeving

Foto’s mantelzorgchalets

Mantelzorgwoning? Zeker aan te raden!

Mantelzorg_woonoplossingDe familie van Randwijk koos voor een mantelzorgchalet en plaatste deze op het woonerf van hun ouders. ‘Hoewel mijn ouders zorg nodig hadden, wilden wij hen niet meteen naar een verzorgingstehuis brengen en uit hun vertrouwde context halen’, vertelt de heer Van Randwijk junior. ‘Daar waren ze eigenlijk ook nog ‘te goed’ voor.

Door de aanschaf van het mantelzorgchalet hebben we die verhuizing enige tijd kunnen uitstellen. Mijn zus trok met haar gezin in het huis van mijn ouders en mijn ouders verkasten naar het comfortabele mantelzorgchalet ernaast. Zodoende kon mijn vader vanuit de openslaande deuren dagelijks zijn eigen boomgaard inwandelen, samen met zijn onafscheidelijke hond. Zoiets is veel waard. Bovendien: een verzorgingstehuis kost ook niet niks! Als iemand de ruimte heeft en gemeentelijke toestemming, dan zou ik een mantelzorgchalet zeker aanraden!’

Vergunning nodig?

Mantelzorg_woonoplossing_vergunningDe laatste jaren is een sterke groei in tijdelijke woonvoorziening t.b.v. de mantelzorg zichtbaar. Veel gemeentes hebben inmiddels beleid ontwikkeld voor tijdelijke mantelzorgvoorziening.We zien echter dat er erg veel verschillen zijn omtrent de mogelijkheden. Daarom is er geen standaard procedure aan te geven.

Ook de tijdsplanning waarbinnen een vergunning kan worden verleend is divers. Dit geldt ook voor de in te dienen documenten. Hierin leveren wij dus maatwerk. Het buro waarmee wij al jarenlang samenwerken zoekt voor u uit of er mogelijkheden voor tijdelijke mantelzorgvoorziening in het bestemmingsplan zijn opgenomen en waaraan het moet voldoen. In de meeste gevallen moet de noodzaak voor mantelzorg worden aangetoond. Dit kan d.m.v. een medische verklaring. Uw gemeente en/of het CIZ kan u daar verder mee helpen. Is deze verklaring afgegeven – of blijkt deze niet te worden vereist – dan kan het traject voor aanvraag van de omgevingsvergunning worden gestart.

Vraag de mantelzorgbrochure aan!

Mantelzorgchalet in het nieuws

Mantelzorg is de laatste tijd volop in het het nieuws, ook m.b.t. de verschillende woonoplossingen. Ons concept omtrent het mantelzorgchalet spreekt veel mensen aan, ook de media.

Mantelzorgchalet op Omroep Gelderland

Omroep Gelderland heeft een nieuwsitem gemaakt omtrent ons mantelzorgchalet. In dit item wordt aandacht gegeven aan het feit dat het nog steeds lastig is om toestemming te krijgen voor plaatsing.


Zie ook dit artikel op Omroep Gelderland:
Geen duidelijk beleid voor wonen ouders in de tuin

Telegraaf en 1e zorgwoning in Utrecht

Telegraaf / eerste zorgwoning in Utrecht

AD (Algemeen Dagblad) met een persoonlijk interview

AD eigen huis in achtertuin

Barneveldse Krant – Mantelzorgwoning op maat populair

Barneveldse Krant Mantelzorgwoning op maat populair

Huis aan Huis met vergunningsvrije mantelzorgwoning

Huis aan Huis Elburg Oldebroek

Stel een vraag
aan TOP totaal

Wilt u meer weten over het aankopen of bouwen van een chalet? Onze experts helpen u graag!
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Nieuwsbrief

  • Nieuwste modellen
  • Aankomende open dagen
  • Laatste innovaties
  • En nog veel meer…
> Bekijk voorbeeld

Maak een afspraak

Benieuwd hoe wij een mantelzorgchalet bouwen?

We laten het u graag zien en vertellen u graag meer over dit unieke concept!

Maak een afspraak
> Of bel 0342 44 30 16