Mantelzorgwoning, een chalet als mantelzorg woonoplossing

Ouders te verzorgen? Met een mantelzorgchalet kan het dichtbij huis!

Als u mantelzorg verleent, wilt u degene die u verzorgt niet in een schuurtje of een bouwkeet huisvesten, toch? U wilt juist een zo aangenaam mogelijke tijd geven aan de hulpvrager. Een TOP mantelzorgwoning voorziet in de specifieke woonbehoeften voor mantelzorgverlening: flexibel, comfortabel en aan elke wens aan te passen. Onze jarenlange ervaring in het bouwen van mantelzorgwoningen en het totaalconcept dat TOP Totaal biedt maken ons tot dé partner om uw woonbehoeften in te vullen.

  • Flexibel, tijdelijk inzetbaar
  • Comfortabel, staat als een huis
  • Maatwerk, elke wens is mogelijk
  • Vertrouwd, eigen omgeving

Foto’s mantelzorgchalets

Mantelzorgwoning? Zeker aan te raden!

Mantelzorg_woonoplossingDe familie van Randwijk koos voor een mantelzorgchalet en plaatste deze op het woonerf van hun ouders. ‘Hoewel mijn ouders zorg nodig hadden, wilden wij hen niet meteen naar een verzorgingstehuis brengen en uit hun vertrouwde context halen’, vertelt de heer Van Randwijk junior. ‘Daar waren ze eigenlijk ook nog ‘te goed’ voor.

Door de aanschaf van het mantelzorgchalet hebben we die verhuizing enige tijd kunnen uitstellen. Mijn zus trok met haar gezin in het huis van mijn ouders en mijn ouders verkasten naar het comfortabele mantelzorgchalet ernaast. Zodoende kon mijn vader vanuit de openslaande deuren dagelijks zijn eigen boomgaard inwandelen, samen met zijn onafscheidelijke hond. Zoiets is veel waard. Bovendien: een verzorgingstehuis kost ook niet niks! Als iemand de ruimte heeft, dan zou ik een mantelzorgchalet zeker aanraden!’

Vergunning nodig voor een mantelzorgwoning?

Mantelzorg_woonoplossing_vergunning

De Rijksoverheid heeft nieuwe regels ingesteld met betrekking tot de plaatsing van mantelzorgwoningen. De nieuwe regels betekenen dat in de meeste situaties de omgevingsvergunning (= bouwvergunning) niet meer nodig is. Zolang de betrokken familie kan aantonen dat er sprake is van mantelzorg, zijn deze nieuwe regels van toepassing. Vervalt de mantelzorg (bijvoorbeeld door overlijden van de bewoner(s), dan vervalt ook de nieuwe regelgeving betreft de vergunning.

In uitzonderingssituaties blijft nog wel een vergunning nodig. In die situaties kent de nieuwe regeling wel veel ruimere bevoegdheden van gemeenten om af te wijken van bestemmingsplannen. Bovendien geldt een maximale doorlooptijd van 8 weken voor de procedure van de aanvraag voor de vergunning.

Vraag de mantelzorgbrochure aan!

‘Blijf ook wonen’

logo_blijf_ook_wonenEen initiatief van TOP Totaal speciaal voor de zorgsector. ‘Blijf ook wonen’ stimuleert het overheidsbeleid om mensen langer in hun eigen omgeving te laten wonen. Goed voor het welzijn van de mensen, want het aloude spreekwoord zegt: ‘Oude bomen moet je niet verplaatsen’’.

Ga naar de website ‘blijf ook wonen’

Mantelzorgwoning in het nieuws

Mantelzorg is de laatste tijd volop in het het nieuws, ook m.b.t. de verschillende woonoplossingen. Ons concept omtrent het mantelzorgchalet spreekt veel mensen aan, ook de media.

Mantelzorgwoning op Omroep Gelderland

Tegenwoordig heel makkelijk: pa en ma bij je in de tuin > Omroep Gelderland heeft een nieuwsitem gemaakt omtrent de mantelzorgwoning. Vanaf 1 november kunnen we namelijk onze mantelzorgwoningen vergunningsvrij plaatsen. Dit is een zeer positieve ontwikkeling die lang op zich heeft laten wachten. Uiteraard moet er wel een zorgindicatie aanwezig zijn.

Zie ook dit artikel op Omroep Gelderland:
Tegenwoordig heel makkelijk: pa en ma bij je in de tuin

Telegraaf en 1e zorgwoning in Utrecht

Telegraaf / eerste zorgwoning in Utrecht

AD (Algemeen Dagblad) met een persoonlijk interview

AD eigen huis in achtertuin

Barneveldse Krant – Mantelzorgwoning op maat populair

Barneveldse Krant Mantelzorgwoning op maat populair

Huis aan Huis met vergunningsvrije mantelzorgwoning

Huis aan Huis Elburg Oldebroek

Stel een vraag
aan TOP totaal

Wilt u meer weten over het aankopen of bouwen van een chalet? Onze experts helpen u graag!
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Nieuwsbrief

  • Nieuwste modellen
  • Aankomende open dagen
  • Laatste innovaties
  • En nog veel meer…
> Bekijk voorbeeld

Gerealiseerde mantelzorgchalets

Mantelzorgwoning Casco 01
Casco Mantelzorgwoning

Een casco mantelzorgwoning, ideaal als u zelf de badkamer en keuken wilt doen.

Onderhoudsarme Casco mantelzorgwoning
Zorgvilla Résidence Oud-Bommenede 02
Zorgvilla Zonnemaire

Een zorgvilla in het Zeeuwse Zonnemaire, ideaal voor zorg en recreatie.

Kom meer te weten over deze model villa.
Maak een afspraak

Benieuwd hoe wij een mantelzorgchalet bouwen?

We laten het u graag zien en vertellen u graag meer over dit unieke concept!

Maak een afspraak
> Of bel 0342 44 30 16