Energie neutrale vakantiewoning voorziet ook Opel Ampera van elektriciteit

Vorig jaar zorgde TOP Totaal voor een enorme aardschok door als 1e te komen met een energie neutrale vakantiewoning. TOP realiseerde daarmee een mijlpaal binnen de recreatiewereld. In de praktijk blijkt echter, dat deze in het Groningse Sellingen geplaatste vakantiewoning, nog voldoende energie overhoudt om niet alleen volledig selfsupporting te zijn, maar ook de nieuwe elektrische Opel Ampera van TOP Totaal van energie te voorzien.

Duurzaamheid, milieuvriendelijkheid en energiezuinig zijn bij TOP Totaal géén loze kreten. Géén teksten om commercieel deuren te openen. TOP kiest haar toegepaste materialen vanuit een visie op duurzaamheid en vanuit het hart. Zo werd het eerste energiezuinige chalet geboren, dat u kunt bewonderen op Park Barkhoorn in het Groningse Sellingen. Een vakantiewoning, waarbij een doordacht concept; het gebruik van energiebesparende materialen en het toepassen van zonnepanelen, garant staan voor een volledig energie neutrale woning.

Foto’s elektrische Opel Ampera

Opel_Ampera_04
Opel_Ampera_03

1e  elektrische auto

Maar de ervaring leert dat het energie neutrale chalet méér energie opwekt, dan de woning daadwerkelijk nodig heeft. Dat betekent, dat de deze maand door Rijk de Ruiter van Broekhuis aan Richard Top, geleverde 1e elektrische auto, de Opel Ampera, wordt geladen met energie die wordt opgewekt door het TOP-passief chalet. Een geweldig kunststukje.

Een unieke duurzame totaaloplossing, die ook u ten deel kan vallen wanneer u kiest voor TOP Totaal.