Bungalowpark De Spar

Op weg naar Bungalowpark De Spar in Lage Vuursche leidt de weg de laatste kilometers door een fraaie bosrijke omgeving. Zij vormt de entree naar rust en naar een ontspannen vakantiegevoel. Wegen die sluipen door ‘koninklijke’ bossen. Een gevoel van vrijheid en blijheid dat, naarmate we Bungalowpark De Spar naderen, alleen maar sterker wordt.

De ontvangst door familie De Kruyf is allerhartelijkst. Afstand bestaat niet en een korte kennismaking is voldoende om het gevoel te hebben elkaar al jaren te kennen. Bij binnenkomst in de receptie valt mijn oog op een foto-presentatie, waarop het verleden wordt gekoesterd. Het is 8 augustus 1946 als een voorbijganger bij de familie aanbelt met de vraag of hij tussen de bomen zijn tentje mag opzetten. De vraag is voor opa De Kruyf aanleiding om na te denken over een eigen vakantiepark. Nooit eerder heeft hij er bij stil gestaan te wonen in een omgeving die zo geliefd is bij vakantiegangers. En wanneer het merendeel van de bomen uit sparren bestaat is een naam voor het park snel gevonden: De Spar was geboren!

TOP-bungalows

Opa De Kruyf, maar ook de vader van de huidige eigenaar Jeroen, legden het accent op vakantiebungalows die ze volledig in eigen beheer bouwden. In het nieuw ontwikkelde gedeelte staan (of komen) 18 royale bungalows, gebouwd door TOP Totaal. “Tegen de kwaliteit van een dergelijk professioneel bouwer is niet meer op te boksen”, zegt Jeroen wanneer we wandelen over het vier hectare grote park, dat wordt gekenmerkt door een lintbebouwing.

Klein en gemoedelijk

“Ons park is een klein en gemoedelijk park”, zegt Jeroen die het park samen met Marije in 2000 overnam van zijn ouders. “Wij hechten sterk aan een persoonlijke benadering en een natuurlijke uitstraling. Het bestaande park beschikt over ruime vakantiebungalows, omgeven door hagen, die veel privacy bieden. Wat opvalt is het goede onderhoud van wegen, paden en al het groen.
Aan de buitenzijde van het park is een ingesloten speelterrein met speeltoestellen als schommels, glijbaan en klimrek, maar ook een tafeltennistafel. Hier kunnen de kinderen heerlijk ravotten.

Nieuwe uitbreiding

We lopen over de paden van de nieuw aangelegde uitbreiding. De infra is gereed, de Vuursche bungalows op dit deel zijn inmiddels allemaal verkocht. Op het oude gedeelte zijn nog wel twee mooie kavels beschikbaar waarop een vakantiewoning (type De Spar) kan worden gebouwd. De uitbreiding heeft het beeld van een ruig landschap van open grasland met houtwallen, heggen en struweel. Daartussen komen achttien strakke moderne Vuursche bungalows, die opvallen door de vier grote glazen puien die zorgen voor een optimale natuurlijke lichttoelating. De bungalows zijn uitgevoerd in een L-vorm, waardoor in het centrum een beschut terras ontstaat met een luifel van hardhout. Alle bungalows zijn volledig geïsoleerd en voorzien van zwarte verticale gevelbekleding van composietdelen met houtstructuur en een klassiek zinken roofdak. Deze materialen zorgen ervoor dat het onderhoud een fluitje van een cent wordt. Het interieur is naar eigen wens en smaak in te richten. De bungalows zijn, in samenspel met TOP Totaal, ontwikkeld met een duidelijke knipoog naar de bestaande bebouwing.

Doelgroep

“Er zijn veel redenen om een vakantiebungalow te willen in deze mooie omgeving”, zegt Jeroen, “maar we spelen vooral in op de doelgroep 50+ en mensen/gezinnen die de stad met het buitenleven willen combineren”. Zeventig m2 is uitermate ruim, met tevens een berging van 7m2. Voor mensen die willen investeren in recreatiegenot is dit een unieke gelegenheid waar ze vele jaren plezier aan beleven, in een werkelijk schitterende omgeving. Je kunt hier praktisch het hele jaar genieten; De Spar is slechts 6 weken per jaar gesloten (week 2 tot en met week 7). Dit is een plek waar de rust en de ruimte regeert, waar je ’s avonds de uilen hoort, waar je contact houdt met fraaie bossen en prachtige dorpen en steden.

Omgeving

We kijken op de omgevingskaart als Jeroen zegt: “Je kunt hier alle kanten op. In de directe omgeving heb je de rivier de Vecht, de Loosdrechtse Plassen, sfeervolle dorpen als Laren, Baarn en Spakenburg, de Utrechts Heuvelrug, de stuifduinen van Soest en ’t Gooi & Eem-gebied. Er zijn grote steden als Utrecht en Amersfoort, maar ook Hilversum, Zeist en Bilthoven liggen op fietsafstand.” Het is een gebied met veel wandel- en fietsmogelijkheden door een telkens wisselend landschap met oude bossen, heidevelden, stuifduinen, polder- en waterlandschappen. Rond Lage Vuursche ligt een aaneengesloten bosgebied van 1171 hectare.

Fietsen

Een omgeving om te fietsen, via de zelf samen te stellen knooppuntroutes. Ook heeft het Utrechts Landschap routes uitgezet langs het Wasmeer, Cronebos en Kasteel Groeneveld. Voor de sportieve fietser is er een mountainbikeparcours samengesteld door Staatsbosbeheer met een lengte van 10 kilometer, dat kan worden verlengd tot een parcours van 34 km. Op het park zijn zowel fietsen voor volwassenen als kinderfietsen te huur.

Wandelroutes

Rond het dorpje Lage Vuursche beginnen 8 wandeltochten van Staatsbosbeheer, variërend in afstand van 2 tot 10 km. De moeite waard om nu een afspraak te maken en kennis te maken met de recreatiemogelijkheden in een bijzondere omgeving.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lammert Haverkamp, 06 – 45 48 45 70 of verkoop@toptotaal.nl.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met Lammert Haverkamp 06 454 845 70 of verkoop@toptotaal.nl.