TOP Totaal concept

Gedurende het aankooptraject van een chalet zult u tal van zaken tegen komen waar rekening mee gehouden dient te worden. De kavelsituatie; wat is er mogelijk. Maar ook regelgeving m.b.t. vergunningen. Kortom: Wat is binnen de gegeven kaders het maximaal haalbare om uw wensen te realiseren…

“De keuzemogelijkheden in ontwerp, materialen en indelingen zijn absoluut onderscheidend. Zo ook het TOTAAL CONCEPT en het gebruik van hoogwaardige materialen. Verder ben ik zeer positief over de gastvrijheid, het vakkundige niveau van de medewerkers en het nakomen van afspraken!”
H.G. Klerks
“Goede kwaliteit en veel mogelijkheden, gecombineerd met vakwerk in productie en plaatsing. En… afspraak is ook afspraak.”
J.H. de Kuster
“Wat ik als zeer positief ervaren heb is dat TOP zijn eigen werkplaats heeft, het advies en de kwaliteit.”
C. Vreugdenhil

Innovatief

Op innovatieve wijze bouwen wij aan de duurzame vakantiewoning van de toekomst. Trendsetter in innovatieve bouwmethoden.

Klantgericht

Een optimaal resultaat door persoonlijke betrokkenheid. Wij staan open voor de vragen en wensen van de klant. Want uw wens is onze uitdaging.

Flexibel

Onze vakantiewoningen zijn ‘maatwerk’ en flexibel aangepast aan uw wensen. Omdat een luxe woning de basis vormt van recreatief genieten

TOP principes

 • U wordt behandeld zoals wij zelf ook behandeld willen worden
 • U wordt niet geconfronteerd met verrassingen achteraf
 • Wij respecteren bestaande regelgeving en zoeken samen met u de maximale ruimte op
 • Ons JA is ook daadwerkelijk JA

Maak kennis met een TOP team

Met een team van meer dan 50 medewerkers doen wij er alles aan uw eigen droomwens te realiseren. Medewerkers waar u direct contact mee heeft kunt u hieronder terug vinden.

Directe contactpersonen

Richard van den Top
Directeur en eigenaar

T 06 – 54 93 80 00
E rt@toptotaal.nl

Lydian van den Top
Financiële administratie

T 06 – 30 16 20 76
E lt@toptotaal.nl

Lammert Haverkamp
Verkoopadviseur

T 06 – 45 48 45 70
E lh@toptotaal.nl

Ian Smith
Productmanager

Frank van den Top
Uitvoerder

Richard van den Top jr.
Werkvoorbereider

Gerwin Pol
Commercieel medewerker

Isa van den Top
Directiesecretaresse

Rachel van den Top
Administratief medewerkster

Lisa Groeneveld
Financiële administratie

T 06 – 45 48 45 75
E lg@toptotaal.nl

René van Engelenhoven
Hoofd expeditie

Bennie Groeneveld
Allround service medewerker

Wouter van Roozelaar
Allround medewerker transport en plaatsen

Ervaar het TOP Totaal concept

Het TOP Totaal Concept ontzorgt! Kiest u voor chaletbouw volgens het unieke TOP Totaal Concept, dan kiest u voor zorgeloos recreëren op TOP-niveau, zonder de administratieve rompslomp en afstemming met derden die het traject van de chaletbouw doorgaans met zich meebrengt. Als enige in de sector voert TOP namelijk het hele traject van ontwerp, bouw, inrichting, transport, plaatsing en service in eigen beheer uit. Dit noemen wij het TOP Totaal Concept.

Hierdoor geniet u als klant het voordeel dat al uw specifieke wensen aan één loket kenbaar gemaakt en door één partij gerealiseerd kunnen worden. Een heldere en redelijke prijsstelling vooraf voorkomt bovendien dat u achteraf met verrassingen wordt geconfronteerd of bijkomende kosten. Het TOP Totaal Concept maakt de aanschaf en bouw van uw chalet een stuk overzichtelijker en neemt u alle zorg uit handen. Wij verzorgen:

 • Bouw van uw chalet
 • Transport van uw chalet
 • Kwaliteit van uw chalet

 

Bekijk onze aanpak

TOP Magazine

Bekijk hier het TOP Magazine online of vraag deze vandaag nog aan via onderstaande button.

TOP Magazine aanvragen

Nieuwsbrief

 • Nieuwste modellen
 • Aankomende open dagen
 • Laatste innovaties
 • En nog veel meer…

Familie & vakmanschap

Als zoon van een Veluwse kalvermester wist Richard van den Top al jong dat er voor een belegde boterham hard gewerkt moest worden. Niet zeuren en doorpakken was het credo. Stilzitten en wortel schieten ligt dan ook niet in Richards aard. Als je iets doet, moet je het goed doen, vindt hij. Voor de volle honderd procent en liefst een beetje meer. ‘Als kind hielp ik mijn ouders met het voeren van de kalveren en andere werkzaamheden.
Toen ik zelf de leeftijd bereikte dat ik moest gaan werken, was de keuze niet moeilijk: ik werd kalvermester. Tussen de twee voermomenten op een dag had ik echter behoorlijk wat tijd over. Ik besloot die uren te gebruiken om bij verschillende chaletbouwers het vak te leren. Door samen te werken met echte vakmensen ontwikkelde ik mij snel. Ik ontdekte, dat ik met betrouwbare kwaliteit en goede service het verschil zou kunnen maken. En dat is ook precies waar mijn christelijke levensovertuiging me toe drijft: een solide product, eerlijke afspraken en een rechtvaardige prijs.’
Dankzij zijn ouders – die hem letterlijk en figuurlijk de ruimte gaven – verrezen in tien jaar tijd vier productiehallen en een ondergronds verbrandingssysteem waarmee het hele bedrijf van energie werd voorzien. Op dit terrein in Kootwijkerbroek produceert TOP nu per jaar meer dan honderd van de meest comfortabele, duurzame en energiezuinige chalets en bergingen in de recreatiemarkt.
‘omdat we – als een van de weinigen in de sector – op alle onderdelen van de chaletbouw en chaletinrichting constante top-kwaliteit leveren, komen de klanten min of meer vanzelf naar ons toe. Ook vanwege het aantrekkelijke top-totaalpakket, waardoor de klant verzekerd is van top-kwaliteit op alle onderdelen. Bovendien profiteren onze klanten van het feit dat alles – van fundering tot plaatsing – aan één (top-)loket geregeld wordt. Omdat ons product echt goed is, blijven de mensen komen en terugkomen. Veel van hen vinden hun weg naar top door de positieve reacties van klanten die al in een top-chalet recreëren.
Met een sterk basisteam van gelijkgezinde voormannen houdt Richard zijn groeiende bedrijf herkenbaar en gezond. ‘Met z’n allen gaan we voor het beste van het beste en blijven we innoveren en verfraaien.’ om kwaliteit op topniveau te blijven bieden, richt het bedrijf zich steeds meer op de hekkensluiter van het top totaal concept: de aankoop van eigen grond, met als doel daarop hoogwaardige top Buitenplaatsen te creëren. ‘Op die manier is de cirkel helemaal rond en kunnen wij onze klanten zelfs top-kwaliteit garanderen in wonen, sfeer en service op de recreatieplek zelf.’

Soms droomt de chaletbouwer ervan, zelf de werkplaats in te duiken en het ambachtelijke werk weer te doen. ‘Maar met de verantwoordelijkheid voor 40 werknemers moet er nu eenmaal iemand aan de top blijven!’

Meerwaarde

Meerwaarde_TOP_Totaal

Het is ons streven om van het recreëren een zo aangenaam mogelijke ervaring te maken. Wij hopen dat het chalet dat bij ons gekocht is een thuis zal zijn voor onze klanten, waar ze tot rust zullen komen en kunnen genieten van hun chalet.
Wij zijn er ook van overtuigd dat echte rust te vinden is als een mens in vrede leeft met God, door het accepteren van Jezus als oplossing en genoegdoening voor de zonde die scheiding brengt tussen de mens en God. Wij geloven dat het herstel van deze relatie een mens echte innerlijke rust en vrede geeft.

In de bijbel spreekt Jezus ook over 2 personen die een huis bouwen:

‘Wie deze woorden van mij hoort en ernaar handelt, kan vergeleken worden met een verstandig man, die zijn huis bouwde op een rots. Toen het begon te regenen en de bergstromen zwollen, en er stormen opstaken en het huis van alle kanten belaagd werd, stortte het niet in, want het was gefundeerd op een rots. En wie deze woorden van mij hoort en er niet naar handelt, kan vergeleken worden met een onnadenkend man, die zijn huis bouwde op zand. Toen het begon te regenen en de bergstromen zwollen, en er stormen opstaken en er van alle kanten op het huis werd ingebeukt, stortte het in, en er bleef alleen een ruïne over.

Als je naar de mensen in je omgeving kijkt, dan lijkt meestal alles aan de buitenkant prima in orde, maar als je beter kijkt en door de buitenkant heenprikt, dan zit er vaak heel veel verdriet en eenzaamheid achter. De bepalende factor is dan op welk fundament je je leven hebt gebouwd: Is dat een fundament van enkel ‘materiele’ zaken (carrière, geld, status, etc.) of is het leven gebaseerd op een relatie met God?

Wilt u meer weten: kijk hier
Zie ook: LIFE