Meer informatie Bekijk het park

Wat is een energielabel?

Het energielabelsysteem is onderdeel van het Energieakkoord dat in 2013 is gesloten. Een energielabel geeft aan hoe energiezuinig en duurzaam de woning is. De labels zijn onderverdeeld in klassen. Daarbij is de letter G de laagste score en staat A++++ voor de hoogst mogelijke score. Bij het vaststellen van het label wordt onder andere gekeken naar kenmerken als:

  • Isolatie (vloer, dak, gevel);
  • De aanwezigheid van zonnepanelen, zonneboiler, warmtepomp of andere duurzame technieken om comfortabel te wonen zonder gebruik te maken van fossiele brandstoffen;
  • De aanwezigheid van dubbel of triple glas in de ramen;
  • Het bouwjaar.

Hoe meer energiebesparende maatregelen er zijn genomen, hoe hoger het energielabel.

TOP-woningen hebben het hoogste energielabel

Bij TOP zijn we al jarenlang voorbereid op het verplichte energielabel. Zo bouwden we als een van de eersten vakantiehuizen die meer energie opleverden dan ze verbruikten. Volledig lekdichte, uitstekend geïsoleerde recreatiewoningen met zonnepanelen, triple glas, een warmtepomp, een eigen energie- en wateropslag; alles. Inmiddels hebben we alle technieken nog verder aangescherpt en werken we met de meest duurzame materialen op de meest milieuvriendelijke manier. Een klimaat-geoptimaliseerde TOP-woning voldoet dan ook aan alle richtlijnen.

Kies voor een woning met een TOP-energielabel

Overweegt u een eigen mantelzorgwoning of vakantiehuis aan te schaffen? Let dan vooral ook goed op het energielabel! Een mantelzorg- of recreatiewoning met een score vanaf klasse A is bij een eventuele verkoop meer waard. Afgezien daarvan bespaart u zelf natuurlijk ook veel geld qua energiekosten. Een goed-geïsoleerde woning met een optimale klimaatbeheersing is bovendien veel comfortabeler dan een huis waar tocht en vocht de overhand hebben.

Kom kijken naar onze klimaatneutrale woningen!

Wilt u meer weten over onze duurzame mantelzorg- of recreatiewoningen met een hoog energielabel? Bel, mail of maak een afspraak op ons showterrein; we vertellen u er graag alles over!